Ootmarsumsestraat 75/77 Almelo

0546-538 500

instituut@nijenkamp.nl

Dyslexie

Let op: per 1-1-2022 gaat het nieuwe Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling 3.0 in. Dit heeft consequenties voor uw aanmelding.

Wanneer u vermoedt dat uw leerling ernstige dyslexie heeft, vul dan eerst de checklist vergoede dyslexiezorg in. Blijkt hieruit dat uw leerling mogelijk in aanmerking komt voor de vergoedingsregeling ernstige dyslexie, vul dan het leerlingdossier dyslexie in.

Op dit moment zitten wij in een overgangsfase naar een volledig digitaal in te vullen leerlingdossier dyslexie. Wij verwachten dat deze mogelijkheid in het eerste kwartaal van 2022 ter beschikking komt. Tot die tijd kunt u het papieren dossier nog invullen, wij beoordelen dit vervolgens volgens de richtlijnen van het nieuwe Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling 3.0.

Nadat u het dossier met ouders heeft besproken kunt u het dossier naar ons sturen. Alleen volledig ingevulde en ondertekende dossiers worden in behandeling genomen. Door middel van een inhoudelijke screening van het dossier wordt bepaald of de leerling in aanmerking komt voor de vergoede dyslexiezorg. De ouders en de intern begeleider worden hiervan vervolgens op de hoogte gebracht.

Ook als een leerling niet in aanmerking komt voor de vergoedingsregeling, kan er sprake zijn van dyslexie. Uiteraard is het altijd mogelijk om de leerling buiten de vergoedingsregeling om te laten onderzoeken. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Onze dyslexieonderzoeken vinden plaats op ons adres Ootmarsumsestraat 75/77 te Almelo. Behandelingen kunnen wij zowel op dit adres als op scholen verzorgen. 

Onze cliƫnttevredenheidscijfers, onafhankelijk gemeten door het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie:

Diagnostiek: praktijk: 8,8, onderzoekers: 8,7

Dyslexiebehandeling: praktijk: 9,4, dyslexiebehandelaars: 9,4

 

Heeft u een vraag over de dyslexievergoedingsregeling of een leerling(dossier)?

Neem vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact met ons op.