Bij kinderen of jongeren met dyslexie is er sprake van hardnekkige lees- en spellingproblemen. Extra hulp op het gebied van lezen en spellen leidt tot onvoldoende vooruitgang.
Onderzoek en behandeling van dyslexie worden onder bepaalde voorwaarden volledig vergoed door de gemeente. De school controleert aan de hand van onze checklist of uw kind in aanmerking lijkt te komen voor de vergoede zorg. Indien dit het geval is, kan het leerlingdossier dyslexie in samenspraak met ouders ingevuld worden.
Let op: ook als uw kind niet aan alle eisen van de vergoedingsregeling voldoet, is het wel degelijk mogelijk dat er sprake is van dyslexie. U kunt dan toch een onderzoek aanvragen, er is dan echter geen vergoedingsmogelijkheid.
Instituut Nijenkamp is erkend door het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Dit instituut voert ook onafhankelijk cliƫnttevredenheidsonderzoek uit.
Onze praktijk scoort hierbij wat betreft de diagnostiek een 8,8 en wat betreft de behandeling een 9,4
Een onderzoek naar dyslexie kan opheldering over de onderliggende oorzaken geven. Het onderzoek wordt op twee ochtenden uitgevoerd. Hiervoor komt het kind naar ons instituut. Daarnaast bestaat dit onderzoek uit vragenlijsten voor ouders en/of leerkrachten. Er zijn drie mogelijke uitkomsten:
In het voortgezet onderwijs kunnen leerlingen met dyslexie baat hebben bij bijles of huiswerkbegeleiding.