Ootmarsumsestraat 75/77 Almelo

0546-538 500

instituut@nijenkamp.nl

Informatieverwerking

Wanneer prikkels vanuit de omgeving verwerkt moeten worden spreken we van informatieverwerking. Hierbij zijn de zogenaamde executieve functies van groot belang. Dit zijn de regelfuncties van het gedrag. Denk hierbij aan het kunnen plannen en verwerken van werkzaamheden en aan impulscontrole. Concentratie, geheugen en het verwerken van instructies staan hierbij centraal. Die functies zijn, naast aanleg en intelligentie, van grote invloed op het vermogen om te leren.

Wij kunnen de executieve functies van uw kind in kaart brengen. Naar aanleiding hiervan kunnen wij u en uw kind ondersteunen bij het verbeteren en trainen van executieve functies. 

Cogmed

Soms hebben kinderen of jongeren problemen met bijvoorbeeld het onthouden van informatie of het uitvoeren van een complexe taak. Het werkgeheugen speelt bij dit soort processen een belangrijke rol. Een zwak werkgeheugen heeft een negatieve invloed op allerlei aandachts- en concentratieprocessen en daarmee ook op het vermogen om te leren.
De Cogmed werkgeheugentraining kan dan helpen zijn. Door middel van online geheugen- en aandachtsoefeningen trainen we het werkgeheugen. Dit gebeurt onder begeleiding van een gekwalificeerde Cogmed coach. De training wordt thuis of op school gedaan. Er is een wekelijkse coachingsessie met de Cogmed coach. Het duurt vijf weken om de volledige training te doorlopen. Er moet op vijf dagen in de week ongeveer een uur getraind worden.

Meer informatie over Cogmed vindt u hier.