Instituut Nijenkamp werkt met een privacyreglement. De rechten en plichten van onze cliënten worden hierin beschreven.
U vindt onze privacy policy hier.
Om onze dienstverlening voor zowel onze cliënten als onze medewerkers zo veilig mogelijk te laten verlopen hanteren we de volgende afspraken:
Bij klachten (verkoudheidsklachten, loopneus, keelpijn, hoesten of verhoging) thuisblijven en een (zelf) test uitvoeren. We behouden ons het recht voor om cliënten te weigeren wanneer zij met (coronagerelateerde) klachten verschijnen.
Bij binnenkomst de handen desinfecteren bij een handdesinfectiestation
De wachtruimte is beperkt beschikbaar: het aantal stoelen is gehalveerd. Zijn alle stoelen bezet, dan verzoeken wij u buiten of in uw auto te wachten
Iedere geregistreerde hulpverlener dient zich te houden aan de vastgestelde beroepscode en procedures. Soms worden er echter fouten gemaakt of voelt u zich onheus bejegend. Uiteraard hopen we dat u dit bespreekt met uw hulpverlener. Ook kunt u contact opnemen met onze klachtenfunctionaris Jaqueline via
Wilt of kunt u de klacht niet bespreekbaar maken met ons, of wenst u onafhankelijke ondersteuning hierbij, dan kunt contact opnemen met Klachtenportaal Zorg. Klachtenportaal Zorg is een externe organisatie waar we zijn aangesloten om onvrede en klachten over onze zorg te helpen oplossen.
Heeft u uw klacht of onvrede opgestuurd, dan beoordeelt Klachtenportaal Zorg of deze voldoet aan de voorwaarden deze in behandeling te nemen en welke procedure erbij past.
Als er informatie ontbreekt of onduidelijk is, nemen zij contact met u op om het volledig te maken en ervoor te zorgen dat de klachtenprocedure goed opgestart wordt.
Wilt u advies over hoe u om kunt gaan met een situatie waar u ontevreden over bent? Ook dan kunt u contact opnemen met Klachtenportaal Zorg. U start dan nog geen procedure op.
Geef uw klacht door met het klachtenformulier op de website van Klachtenportaal Zorg: www.klachtenportaalzorg.nl.
U kunt ook een e-mail sturen aan
Het doel blijft het oplossen van onvrede en klachten.
U kunt verder uitgebreide informatie over deze bij wet geregelde zaken vinden op onderstaande websites van de verschillende beroepsverenigingen.
Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP)
www.psynip.nl
Nederlandse Vereniging van Onderwijskundigen en Pedagogen (NVO)
www.nvo.nl
Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten (LVSI)
www.lvsi.nl
Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD)
www.nkd.nl
Praten met een vertrouwenspersoon?
Wij zijn aangesloten bij Jeugdstem. Jeugdstem is een instantie waar je kunt praten met een van de vertrouwenspersonen. Een vertrouwenspersoon is iemand waarmee kinderen, jongeren, ouders of pleegouders in vertrouwen iets kunnen bespreken. Dus zonder dat een ander te horen krijgt wat er is besproken.
Een vertrouwenspersoon kan informatie geven over hoe de jeugdzorg in elkaar zit, wat je kunt verwachten, wat je rechten zijn, hoe je een gesprek op gang kunt brengen als iets je dwarszit, en hoe je een klacht kunt indienen. De vertrouwenspersoon adviseert en ondersteunt je hierbij. Daarbij kijken we altijd welke ondersteuning jouw voorkeur heeft.
Instituut Nijenkamp onderhoudt nauwe contacten met collega's van vrijgevestigde praktijken en instellingen in de regio.
Wij maken deel uit van het platform Psychologen en (ortho)Pedagogen Almelo e.o..
Een overzicht van onze tarieven met ingang van 1 augustus 2021 vindt u hier.
Onze missie
Kinderen en jongeren helpen om zichzelf te ontwikkelen, dat is en blijft onze passie! Of het nu gaat om ondersteuning bij leerproblemen, hulp bij gedragsproblemen of ondersteuning van docenten en docententeams, op onze gedreven en deskundige inzet kunt u rekenen.
Onze manier van werken
Ouders, leerkrachten, intern begeleiders, schoolteams, huisartsen en andere hulpverleners kunnen een vraag stellen aan ons. Wij zoeken binnen ons team naar een passend antwoord. Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.
Wie zijn wij
Wij werken in een multidisciplinair team waardoor wij vrijwel altijd de juiste hulp kunnen bieden. Onze medewerkers houden hun kennis en vaardigheden op peil door deel te nemen aan regionale en landelijke intervisiegroepen, het volgen van bij- en nascholing, het bezoeken van congressen en regelmatig onderling overleg.
Het team bestaat uit (ortho)pedagogen, psychologen, vakdocenten, remedial teachers, logopedisten en ondersteunende krachten. Allen hebben een ding gemeen: de wil om anderen te helpen zichzelf sterker te maken!
Benieuwd welke gezichten hierbij horen? Bekijk de portretten van alle medewerkers.
Instituut Nijenkamp is erkend door het Nederlands Kwaliteitinstituut Dyslexie (NKD) en de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten (LVSI). Verder zijn onze jeugdzorgmedewerkers SKJ-geregistreerd en aangesloten bij de relevante beroepsverenigingen. Ook is Instituut Nijenkamp ISO 9001 gecertificeerd. Hiermee is onze kwaliteit gewaarborgd!