Leerkrachtcoaching

Leerkrachtcoaching

leerkrachtbegl vraagKom je net van de lerarenopleiding en heb je het gevoel in het diepe te zijn gegooid?
Of ben je een ervaren leerkracht, maar merk je dat je werkwijze niet (meer) toereikend is? Leerkrachtbegeleiding kan je helpen bij het vinden van de juiste balans en het verhogen van je zelfvertrouwen, zodat je je beroep (weer) met passie en plezier kunt uitoefenen.
 
Het werkveld van de leerkracht is boeiend en uitdagend, maar er wordt steeds meer van de leerkracht verwacht. Je moet didactisch onderlegd zijn en kunnen omgaan met verschillende prestatieniveaus. Daarnaast is het belangrijk dat je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om tegemoet te komen aan de didactische en pedagogische behoeftes van individuele leerlingen en de groep als geheel. Leerkrachtbegeleiding is er voor leerkrachten die dreigen vast te lopen in hun dagelijkse (professionele) functioneren.
 
De leerkrachtcoach is een daartoe gespecialiseerde en opgeleide orthopedagoog afkomstig uit en met ruime ervaring in het basisonderwijs.
 
Door middel van een gesprek met de leerkracht, het eventueel invullen van vragenlijsten en een observatie in de groep wordt de hulpvraag specifiek gemaakt.
Uitgaande van de sterke kanten van de leerkracht wordt er gezamenlijk gewerkt aan het vinden van een oplossing.
De begeleiding is op maat waarbij vooraf een inschatting gemaakt kan worden van het aantal benodigde afspraken.
De opzet is praktisch, gestructureerd en oplossingsgericht.