Cogmed

Cogmed werkgeheugentraining

Soms hebben kinderen, jeugdigen of volwassenen problemen met bijvoorbeeld het onthouden van informatie of het uitvoeren van een complexe taak. Het werkgeheugen speelt bij dit soort processen een belangrijke rol. Een zwak werkgeheugen heeft  een negatieve invloed op allerlei aandacht- en concentratieprocessen. De Cogmed werkgeheugentraining kan gevolgd worden door kinderen vanaf vier jaar, door jeugdigen en volwassenen.

Door middel van online geheugen- en aandachtsoefeningen trainen we het werkgeheugen. Dit gebeurt onder begeleiding van een gekwalificeerde Cogmed coach. De training wordt thuis of op school gedaan. Er is een wekelijkse coachingsessie met de Cogmed coach. Het duurt vijf weken om de volledige training te doorlopen. Er moet op vijf dagen in de week ongeveer een uur getraind worden.

Bij ongeveer 80% van de deelnemers is er na training een aanzienlijke verbetering van het werkgeheugen en van aandacht- en concentratieprocessen meetbaar. Er vindt wereldwijd voortdurend onderzoek plaats naar de effecten van werkgeheugentrainingen. Hieruit wordt steeds duidelijker dat een goed functionerend werkgeheugen de sleutel is bij veel denk- en aandachtsprocessen. Cogmed

 Onderstaande signalen kunnen duiden op problemen met het werkgeheugen:

  • moeite met het onderdrukken van impulsen
  • moeite met luisteren naar mensen en hierop reageren
  • moeizaam nieuwe dingen leren
  • het lastig vinden instructies te onthouden
  • het onthouden van de lettervolgorde of getallen gaat moeilijk
  • je kunt moeilijk onthouden wat je gelezen hebt
  • het uitvoeren van een complexe taak die uit meerdere stappen bestaat is lastig
  • moeite met concentreren tijdens het leren

Herkent u deze problemen bij u of bij uw kind? Dan kan de Cogmed werkgeheugentraining helpend zijn.

Bij kinderen en volwassenen is er soms sprake van een medische oorzaak die het werkgeheugen heeft aangetast. Ook dan kan de Cogmed werkgeheugentraining ondersteunen bij het herstel of het verminderen van de klachten. In een dergelijke situatie werken wij samen met artsen of neuropsychologen.

De Cogmedtraining kan geïndiceerd zijn op basis van de klachten die men heeft, maar in een aantal gevallen is het verstandig eerst onderzoek te doen naar de concentratieproblematiek. Wij kunnen u hierin adviseren.

cogmedlogo-jpg